Thermoscale

Nieuw binnen de praktijk: de Thermoscale hulpmiddel bij het preventief screenen van de diabetische voet.

Voetinspectie in 3 stappen:

  • Simpel
  • Snel
  • Secuur

U als diabetes patiƫnt weet als geen ander dat het belangrijk is om uw voeten goed in de gaten te houden. Dit schrijft ook het Richtlijnen Diabetische Voet voor die door veel behandelaars gebruikt wordt. Naast de dagelijkse thuisinspectie is het ook van zeer groot belang om de voeten (zeer) regelmatig te laten controleren voor een professional op het gebied van de diabetische voetzorg. Om deze voetzorg binnen de Podotherapie A. van Huizen nog beter te uitvoeren, maken wij gebruik van de Thermoscale. Deze weegschaal meet naast het gewicht en het vetpercentage ook de temperatuur van beide voeten. Iets wat voor een diabetes patiƫnt zeer belangrijk is. Door de Thermoscale vind er binnen 30 seconden een meting plaats van zowel het lichaamsgewicht, als het vetpercentage als de temperatuur van beide voeten.

De Thermoscale is op basis van wetenschappelijke publicaties ontwikkeld. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een temperatuursverhoging plaatsvindt voordat de ontsteking zichtbaar wordt. Bij een verschil van minimaal 2 graden Celsius tussen beide voeten dient de podotherapeut uw door te verwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek. De Thermoscale is stijlvol en modern vormgegeven. Door de combinatie van het meten van het gewicht, het vetpercentage en de temperatuur van beide voeten is de Thermoscale een uniek apparaat geworden en op basis hiervan wereldwijd gepatenteerd.

Meting in 3 stappen:

  1. De Thermoscale werkt op basis van invoer van het geslacht, leeftijd en lichaamslengte.
  2. Daarna dient men op de Thermoscale te gaan staan, precies zoals bij een normale weegschaal.
  3. De Thermoscale begint de meting. Eerst wordt het gewicht bepaald en daarna het vetpercentage berekend met bio-impedantie analyse. Direct daarna wordt de temperatuur per voet bepaald door deze in 20 seconden te meten.

Snel: 30 seconden

De Thermoscale toont de gemeten waarden. Eerst het gewicht en het vetpercentage. Deze afbeelding laat een vetpercentage van 20,7% en een gewicht van 100,1 kg zien.

Secuur: nauwkeurige temperatuursweergave

Daarna worden de voet temperaturen getoond. De afbeelding laat een temperatuur zien van 24,0 graden links en 23,7 graden rechts. Dit is een verschil van 0,3 graden, er is niks aan de hand. Bij een temperatuurverschil tussen de voeten van meer dan 2 graden Celsius is er een directe reden tot actie.