Vergoeding

Gemiddeld lopen we per dag 8.000 tot 10.000 stappen op onze voeten, in een mensenleven is dit 185.000 kilometer. Dit is vier keer de wereld rond! Daarom is extra aandacht voor de voeten niet onbelangrijk.

Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP)

U kunt bij ons terecht met, maar ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist.
Natuurlijk mag u nog steeds eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het is niet meer verplicht. Voor u als cliënt/patiënt heeft de ‘directe toegang’ ook voordelen.

  • U kunt bij vragen/problemen met betrekking tot de voeten, benen of rug zonder omwegen bij dé specialist terecht.
  • Het is voor de podotherapeut makkelijker om heel nauw samen te werken met andere zorgverleners zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten en sportartsen. De cliënt hoeft namelijk niet meer ‘via de huisarts’.
  • Door de directe toegang kan sneller gestart worden met de behandeling, dus er kan sneller gewerkt worden aan uw herstel.
  • Een sporter wil graag snel aan de slag. U kunt met de ‘directe’ toegang direct met uw sport-gerelateerde vraag een afspraak maken met de podotherapeut

Zorgverzekering

Podotherapie valt niet binnen het basispakket van de zorgverzekering, maar in de aanvullende verzekering. Of u wat vergoed krijgt is afhankelijk van u aanvullende verzekering. Het beste kunt u zelf contact opnemen met u zorgverzekering of even op de website van de Nederlandse Verenging van Podotherapeuten kijken daar staan namelijk een aantal ziektekostenverzekeringen vermeld (www.podotherapie.nl). Podotherapie valt niet onder het eigen risico.

Voor de meeste zorgverzekeringen is het van belang dat de podotherapeut aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten en dat u in het bezit bent van een verwijzing. Podotherapie A. van Huizen is aangesloten bij de NVvP.

Kosten podotherapie

De kosten voor een behandeling bij de podotherapeut zijn per patient verschillend. Dit omdat de podotherapeut per specifieke klacht een keuze of combinatie maakt uit de verschillende behandelmogelijkheden die deze tot zijn beschikking heeft.

Voordat er met een therapie gestart wordt, zal de podotherapeut de kosten met u bespreken zodat u akkoord kan gaan met de voorgestelde therapie.

De facturering verloopt via Infomedics.

Wij zijn in onze praktijk liever met u bezig, dan met onze administratie. Daarom hebben wij de facturering aan Infomedics uitbesteed.

Voor vragen over uw nota verwijzen wij u naar de veelgestelde vragen van Infomedics. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact met Infomedics opnemen.