Menu

Voetklachten bij reuma

U bent hier: HomeVoetklachten bij reuma

Naast het behandelingen van klachten/aandoeningen aan het bewegingsapparaat is de podotherapeut ook gespecialiseerd in de behandeling van de gevolgen van Reuma en Diabetes Mellitus type I en type II.

Reuma en podotherapie

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, voornamelijk de gewrichten . Dit resulteert o.a. in pijn, stijfheid, warmte en zwellingen in o.a. de ledematen zoals handen en voeten.

De oorzaken, symptomen en verloop van de ziekte kan bij elke vorm verschillend zijn. De meest voorkomende vormen van reuma zijn reumatoide artritis en artrose. Reumatoide artritis is een aandoening die zich kenmerkt door een infectie van de gewrichten verspreidt over het gehele lichaam, Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in versnelde mate van mindere kwaliteit wordt.

Met name bij de standsafwijkingen die voorkomen bij reuma kan een podotherapeut verlichting in de pijn geven. Podotherapie kan nooit een standsafwijking veranderen, maar wel in de meeste gevallen voorkomen van erger/vertragen en pijn verminderen. Dit door onder andere protectief te werk te gaan door het maken van een orthese, het uitvoeren van een voetbehandeling of het maken van aan inlay/zool. Als u wilt weten of de podotherapeut ook in u specifieke situatie wat kan betekenen, kunt u het best contact op nemen met de praktijk voor het maken van een afspraak.

Meest toegepaste behandeling bij Voetklachten bij reuma