Menu

Medical taping

U bent hier: HomeBehandelmethodesMedical taping

De podotherapeut kan ervoor kiezen om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan gebruikt worden om verkeerde bewegingen minder goed mogelijk te maken, maar ook om spieren en pezen te ontlasten op specifieke plaatsen in de voeten of benen. (Medical) Taping kan op veel verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook in de fysiotherapie veel gebruikt.

Hoe wordt de tape aangebracht?

(Medical) Taping kan worden toegepast door de tape op een specifieke manier aan te brengen op de huid, zodat de tape de juiste spieren en pezen ontlast. Soms wordt tape strak om een gewricht of een groot gedeelte van uw voet aangebracht, om een bepaalde beweging te voorkomen. Hoe de taping wordt aangebracht is verschillend per klacht.

Taping bij hielspoor

In sommige gevallen wordt bij een fasciitis plantaris, in de volksmond ‘hielspoor’ genoemd, gebruik gemaakt van taping. Bij hielspoor is er sprake van een overbelasting van de peesplaat onder de voet. Een correcte taping van de voet kan deze peesplaat ontlasten, waardoor de pijn direct verlicht wordt. Dit is vaak een tijdelijke oplossing. Het is belangrijk dat u de juiste schoenen draagt en in sommige gevallen worden ook podotherapeutische zolen en/of fysiotherapie geadviseerd.

Meest toegepaste behandeling bij Medical taping